Holmenkollen skihopp. oslo. norge. 2010

DIFK fikk æren av å vinne den åpne arkitektkonkurransen for gjenoppbygging av den nye Holmenkollbakken i samarbeid med JDS Architects. Holmenkollbakken er et av hovedstadens, og også landets viktigste nasjonalsymboler. På toppen byr hoppet på en spektakulær utsikt over Oslo og landskapet, og har blitt et av byens viktigste turistdestinasjoner.

Fagverket har en tydelig oppdeling i trykk og strekkelementer, spesifikt utviklet for hver enkel belastningssituasjon, og visualiserer på denne måten kraftforløpet i konstruksjonen. Hovedkonstruksjon av stål med elementer i overkommelige størrelser letter fabrikasjon og montering i høyden.

Prosjekteringskontrakten ble vunnet sammen med Norconsult AS. Dipl. Ing. Florian Kosche var ledende designingeniør for stålkonstruksjonen, og ansvarlig for tilløpets geometri og design, samt strukturell analyse og montering.

Det var en unik utfordring å designe og utvikle det mest sentrale i prosjektet. Vi er ytterst takknemlige for muligheten til å designe denne unike ingeniørstrukturen, og håper den vil tjene det norske folket i mange år fremover.

Arkitekt
JDS Architects
Fotograf
Marco Boella